Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB.

SBB köper samhällsfastigheter i Finland och bostäder i Skåne

Transaktioner SBB förvärvar samhällsfastigheter i Finland samt bostäder i Malmö/Lund-regionen för ett överenskommet fastighetsvärde om totalt 550 miljoner kronor.
Publicerad den 16 April 2021

SBB förvärvar ett bestånd med nio fastigheter inom utbildning och vård från Wasa Group Funds Oy, tre ytterligare vårdfastigheter i Finland genom kompletteringsförvärv samt ett bestånd i Malmö/Lund-regionen med i huvudsak bostäder, sammanlagt 99 lägenheter. Den totala hyresintäkten uppgår till 34,3 miljoner kronor med ett driftnetto om 28,2 miljoner kronor. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 22 000 kvadratmeter. De finska fastigheterna är framförallt lokaliserade i sydvästra Finland. Den genomsnittliga kontraktslängden för samhällsfastigheterna uppgår till drygt 13 år och drygt 75 procent av byggnaderna är uppförda inom den senaste fem årsperioden.
– SBB fortsätter att expandera inom våra prioriterade segment med ett välförvaltat bostadsbestånd i Malmö/Lund-regionen samt nybyggda samhällsfastigheter i Finland med bland annat 20-åriga hyresavtal med Alkio College i Jyväskylä och Sievi kommun, säger Oscar Lekander, affärsutvecklingschef på SBB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige