Image

SBB köper av Bouwfonds

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden köper 135 lägenheter i Stockholm, fördelade på sex bostadsfastigheter varav tre med tomträtt, av Bouwfonds European Residential.
Publicerad den 2 Maj 2018

– Drygt 60 procent av SBB:s bestånd är beläget i de nordiska storstäderna, nu förstärker vi portföljen ytterligare genom att förvärva ett fint bostadsbestånd i Stockholm. Vårt enträgna och systematiska arbete med att skapa det ledande nordiska bolaget för samhällsfastigheter och hyresbostäder fortsätter med oförminskad kraft, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

Förvärvet är i linje med SBB:s affärsidé att äga och förvalta samhällsfastigheter och hyresbostäder i nordiska tillväxtorter.

Totalt omfattar förvärvet 6 718 kvadratmeter uthyrningsbar yta som är byggd mellan år 2000 och 2007. Fastigheterna är belägna i bra lägen med goda kommunikationer i Gubbängen (en), Sicklaön (två), Orminge (två) och Lännersta (en). Beståndet är fullt uthyrt med en total årlig hyresintäkt om cirka tolv miljoner kronor.

Tillträde till lägenheterna har skett.

Nordanö (tidigare Brunswick) var rådgivare till säljaren Bouwfonds.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordanö på Branschguiden

Nordanö grundades 1992 under namnet Leimdörfer och är en ledande finansiell rådgivare vid fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Genom att kombinera djup fastighetsmarknadskunskap med finansiell spetskompetens, har firman varit rådgivare vid ett stort antal av de största och mest komplexa affärerna i Norden. Sedan 2016 har firman genomfört transaktioner till ett sammanlagt värde om cirka 120 miljarder kronor. Nordanö är helt oberoende och ägs i sin helhet av aktiva partners. Teamet består av 40 personer med kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. www.nordanopar...

Läs mer om Nordanö på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige