Image
Bild: SBB

SBB kan behöva återköpa Valerums obligation efter missad räntebetalning

Ekonomi/Finansiering SBB meddelar att det kan komma att behöva återköpa Valerums säkerställda obligation på vilken Valerum, ett dotterbolag till Oscar Properties, ska ha betalt ränta den 5 oktober men inte gjort så.
Publicerad den 6 Oktober 2023

Valerum är dotterbolag till Oscar Properties som under hösten 2020 köpte fastigheter av SBB för 1,4 miljarder kronor. Som en del av finansieringen emitterades en säkerställd obligation på 710 miljoner kronor. SBB kom i samband med affären att lämna ett åtagande till investerarna om att återköpa deras obligationer till 100 procent av nominellt värde inklusive upplupen och obetald ränta vid brott mot lånevillkoren.

Det utestående beloppet på obligationen per den 5 oktober uppgår till 272,1 miljoner kronor och upplupen och obetald ränta till nästan 5,4 miljoner kronor.

– Att det funnits en risk för detta är något som vi förberett oss på. Det är beklagligt att Oscar Properties och Valerum hamnat här. För SBB är dock åtagandet i sin nuvarande storlek förhållandevis litet, säger SBB finansdirektör Helena Lindahl i en skriftlig kommentar till Dagens Industri.

Om SBB återköper obligationerna kommer man att ta över de säkerheter som är ställda för dem, det meddelar bolaget.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige