Image
Leiv Synnes.
Leiv Synnes. Bild: Castellum

SBB i exklusiva diskussioner om att sälja hela utbildningsportföljen

Bolag Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har ingått exklusiva diskussioner, efter att nyligen mottagit en intresseindikation från Brookfield, om att sälja bolagets resterande 51 procent av SBB EduCo AB och återbetalning av det koncerninterna lånet om 14,5 miljarder kronor från EduCo till SBB.
Publicerad den 26 Juni 2023

Enligt villkoren för den föreslagna transaktionen skulle SBB erhålla en rätt att förvärva aktier i EduCo i framtiden. Parternas avsikt är att ingå aktieöverlåtelseavtal och relaterade avtal under juli 2023. Dessa diskussioner innebär inte en skyldighet att genomföra en transaktion och är föremål för sedvanliga godkännanden, däribland förväntade sedvanliga konkurrensgodkännanden.
– Beslutet att ingå exklusiva diskussioner om att sälja EduCo är ett strategiskt viktigt beslut för SBB som möjliggör att skapa ytterligare manöverutrymme i dessa utmanande tider, säger Leiv Synnes, vd för SBB, och fortsätter:
– Vi har tidigare sagt att vi inom ramarna för den strategiska översynen ska agera noggrant och skyndsamt – och det är precis vad vi gör nu. En försäljning av EduCo skulle innebära att SBB stärker sin likviditet och kan minska sin skuldsättning.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige