Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB

SBB halvmiljardköper av Kävlinge kommun

Transaktioner SBB köper en fastighetsportfölj med sex bostadsfastigheter av det kommunala bostadsbolaget KKB fastigheter AB i Kävlinge kommun. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till totalt cirka 545 miljoner kronor.
Publicerad den 23 December 2019

Fastigheterna omfattar drygt 26 600 kvadratmeter uthyrningsbar yta och genomsnittlig lägenhetsstorlek är 65 kvadratmeter. Hyresintäkten uppgår till cirka 32 miljoner kronor.

– Med försäljningen av de sex fastigheterna skapar vi möjligheter att öka bostadsbyggandet i kommunen och frigör resurser för att investera i befintligt fastighetsbestånd, säger Mikael Strand, KKB:s vd.

SBB fortsätter sitt engagemang i tillväxtkommuner och ser fram emot att tillsammans med KKB och Kävlinge kommun främja utvecklingen av bostadsmarknaden.

– Vi fullföljer vår strategi att investera i hyresrätter i tillväxtkommuner. Det är fantastiskt fina bostäder som vi förvärvar av KKB. Vi kommer att ta en aktiv roll i kommunens samhällsutveckling genom det bosociala arbetet och genom att producera nya bostäder i kommunen, säger Ilija Batljan, VD och grundare, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

– Det känns roligt att vi växer ytterligare i södra Sverige och Öresundsregionen. Vi ser fram emot att fortsätta växa men också utveckla det goda arbete som KKB gjort med fastigheterna, säger Ola Svensson, regionchef Öresund, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

De fastigheter som ingår i affären är:
• Arvid 1, Svens Gränd 2, Kävlinge
• Kristallen 1-3, Nordanväg 26-48, Kävlinge
• Sandhammaren 4, Föreningsgatan, Västra Långgatan och Sjövallagränd, Kävlinge
• Servitutet 2, Möllegatan 11-31, Furulund

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige