Image
Bild: Axel Ohlsson

SBB bildar JV-bolag – tillförs 5,2 miljarder kronor

Transaktioner SBB har ingått ett avtal med amerikanska förvaltaren Castlelake om att bilda ett nytt samriskbolag, SBB Infrastructure. Som ett led i detta kommer SBB Infrastructure att uppta ett lån på cirka 5,2 miljarder kronor från Castlelake, med stöd av Atlas SP Partners, för att bland annat finansiera förvärv av fastigheter från SBB.
Publicerad den 26 Februari 2024

Fastigheterna kommer att förvärvas till marknadsvärdet per utgången av 2023, vilket uppgick till 5,7 miljarder kronor.

SBB tänker använda likviden från transaktionen till att stärka sin finansiella ställning och amortera skulder.

– Likviditeten ger möjlighet till att refinansiera skulder och att genomföra strategiska åtgärder för att maximera bolagets värde över tid, säger SBB:s vd Leiv Synnes i en kommentar.

Affären väntas bli klar i mars.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Standardiserad digitalisering nödvändig, menar experten

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige