Image

Saltöhem miljonsvindlat inifrån

JURIDIK Personer knutna till Saltöhem AB misstänks ha låtit renovera sina privatvillor på Saltöhems bekostnad. Turerna utreds av såväl Skatteverket som ekobrottsroteln i Malmö.
Publicerad den 6 April 2009

Enligt vad Blekinge Läns Tidning erfar ska en mångmiljonsvindel ha upptäckts av advokaten Håkan Jansson i Jönköping, som har kopplats in som rekonstruktör för Saltöhem, skriver Blekinge Läns Tidning.

Enligt källor till tidningen ska byggbolag ha överfakturerat Saltöhem för sitt arbete på Saltö. Detta beroende på renoveringar i mångmiljonklassen som byggbolaget ska ha utfört på privatvillor, tillhörande personer knutna till Saltöhem.

Enligt Håkan Janssons yttrande till tingsrätten kräver han nu att pengarna betalas tillbaka. Men byggbolaget motsätter sig detta, skriver Blekinge Läns Tidning.

Har Håkan Jansson rätt innebär det att delar av pengarna kan användas för ett ackord till det 60-tal fordringsägare, många av dem lokala företag, som har fordringar på Saltöhem på runt 22 miljoner kronor.

Håkan Jansson vill inte kommentera ärendet i media.
- Jag kommenterar inte detta i detalj, säger han till Blekinge Läns Tidning.
- Mitt arbete med att rädda Saltöhem undan konkurs fortsätter. Målsättningen är att hitta en lösning mellan Riksbyggen och Swedbank. I övrigt lämnar jag inga kommentarer.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige