Image

Fastigheter säljs för att rädda koncern

BOLAG Saltöhem AB är i kris och genomgår en fastighetsrekonstruktion. Nu verkar det som att moderbolaget Blekinge Invest AB dras med i krisen. Det kan bli aktuellt att sälja delar av bolagets fastighetsbestånd för att rädda koncernen.
Publicerad den 16 Oktober 2008

Saltöhem har ett tiotal projekt i södra Sverige, från förstudie till bygglovsärende. I samband med finanskrisen har man haft stora svårigheter med att sälja bostäderna. Skulderna ligger på runt 20 miljoner kronor till ett 50-tal fordringsägare.

Beslutet om företagsrekonstruktion togs i början av månaden.
I samband med företagsrekonstruktionen av Saltöhem AB har Swedbank krävt att det också ska göras en utredning av ekonomin i moderbolaget Blekinge Invest AB, skriver Blekinge Läns Tidning.

– Vi ska göra en företagsrekonstruktion på Blekinge Invest AB för att få ett samlat grepp över hela koncernen, säger Håkan Jansson som är utsedd till rekonstruktör, till Blekinge Läns Tidning.

I samband med att bolaget har pumpat in pengar i Saltöhem AB har företaget skulder hos Swedbank.

Flera leverantörer har också fordringar som indirekt leder till Blekinge Invest AB:s systerbolag.

– Vi ska se över företagets tillgångar och skulder och se vad vi kan göra för att rädda koncernen, säger Håkan Jansson.

– Det kan det bli nödvändigt att sälja av några av fastigheterna för att rädda bolaget. Vi har talat med en intressent och det finns en möjlighet att intressenten kan tänka sig att köpa en del av fastigheterna på Saltö, säger Håkan Jansson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Låg aktivitet på transaktionsmarknaden – men fortfarande mycket kapital som kommer fortsätta investera"

Bolag CBRE stärker sin rådgivningsverksamhet med Daniel Hummel som ny vd för den svenska verksamheten. För Fastighetssverige berättar han om nya tjänsten på CBRE, återkomsten till fastighetsbranschen och ger sin syn på transaktionsmarknaden 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige