Image

Sagax köper för 230 miljoner kronor

TRANSAKTIONER Sagax köper två fastigheter i Uppsala och Staffanstorp. Förvärvet sker via bolag och tillräde har ägt rum. Säljaren stannar kvar i lokalerna och har tecknat 15-åriga hyresavtal.
Publicerad den 21 Juni 2010

Sagax köper de två fastigheterna från S:t Eriks AB. Köpeskillingen uppgår till 230 miljoner kronor och fastigheterna är belägna i Uppsala och Staffanstorp och omfattar sammanlagt 213 000 kvadratmeter mark, varav 143 000 kvadratmeter mark i Uppsala. Fastigheterna är bebyggda med 24 000 kvadratmeter uthyrningsbar area för kontors- och produktionsändamål.

I samband med Sagax förvärv har S:t Eriks, som bedrivit verksamhet på fastigheterna sedan sextiotalet, tecknat femtonåriga kallhyresavtal för båda fastigheterna. Hyresavtalen är 100 procent KPI-indexerade. Den initiala direktavkastningen beräknas till 8,9 procent.

S:t Eriks är en ledande producent av prefabricerade betongprodukter. Under 2009 omsatte bolaget drygt 900 miljoner kronor. S:t Eriks har cirka 400 anställda och ägs av Segulah III L.P. och Peab.

- Investeringen kommer att bidra till Sagax förvaltningsresultat och intäktsdiversifiering. Vi bedömer även att båda fastigheterna har långsiktigt intressanta mikrolägen, säger David Mindus, vd på Sagax.

Leimdörfer var rådgivare åt säljaren.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kicki Björklund: "Vi borde inte prata om utsatta – utan eftersatta – områden"

Bygg/Arkitektur Som tidigare vd för Bostadsbolaget är Kicki Björklund engagerad i hur bostadsområden ska kunna utvecklas och göras tryggare. Engagemanget mattas heller inte av – trots att hon numera är pensionär. Det Kicki Björklund framför allt saknar i branschen är långsiktighet. – Fastigheter är en viktig del i alla människors liv och samtidigt en stor investeringsbransch. Det går liksom inte riktigt ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige