Image

Sagax höjer vinstprognosen

Bolag Sagax höjer i Q3-rapporten sin prognos för förvaltningsresultatet år 2015 från 860 till 880 miljoner kronor.
Publicerad den 22 Oktober 2015
David Mindus. Bild: Sagax
David Mindus.

Hyresintäkterna ökade med 18 procent till 330 miljoner kronor (280).

Förvaltningsresultatet ökade med 30 procent till 259 (199) miljoner kronor.

Omvärdering av fastigheter påverkade resultatet med totalt 41 (37) miljoner kronor, varav 41 (26) miljoner kronor från joint ventures.

Omvärdering av räntederivat påverkade resultatet med totalt –86 (–96) miljoner kronor, varav –33 (–48) miljoner kronor från joint ventures.

Periodens resultat efter skatt uppgick till 154 (105) miljoner kronor.

David Mindus skriver i vd-ordet:
- Generellt upplever jag bolaget som välfungerande och omvärldsfaktorerna som gynnsamma. Hyresmarknaden är fortsatt god och investeringsmarknaden är mycket stark. Det sistnämnda är tveeggat för Sagax eftersom det ställer bolaget inför stora utmaningar vad gäller att hitta investeringar till rimlig riskjusterad avkastning.

- Min bild är att kapitalmarknaden är något dämpad relativt situationen under våren men jag upplever den som fortsatt välfungerande. Jag upplever även att kapitalmarknaden har blivit något mer selektiv än vad jag upplevde under våren. Bankmarknaden upplevs också som välfungerande. Jag är dock fundersam på om de ökade riskpremierna i obligationsmarknaden kan påverka bankmarknaden negativt och därmed i förlängningen även fastighetsmarknaden. Skulle så bli fallet tror jag att Sagax är väl positionerat till följd av bolagets långa kapitalbindning och begränsade refinansieringsbehov. Bolaget kan därmed hamna i ett bättre konkurrensläge än vad som är fallet i dagsläget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige