Image

Sabos hållbarhetspris utdelat

Event Gårdstensbostäder tilldelas Sabos hållbarhetspris 2013.
Publicerad den 20 Maj 2013

- Att få ta emot detta pris är verkligen ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt med vårt hållbarhetsarbete, säger Michael Pirosanto, tillförordnad vd för Gårdstensbostäder.

Priset kommer att delas ut vartannat år till ett allmännyttigt bostadsföretag som kan visa upp konkreta och lyckade exempel på hållbarhetsarbete.
Juryns motivering:

”Gårdstensbostäder låter hyresgästerna ta en central position i företaget; de sitter med i styrelsen och blir metodiskt involverade genom ett föredömligt dialogarbete. Företaget satsar också stort på innovativa och miljövänliga lösningar: solhuset med solfångare på tak och solceller på balkongfronter som till och med levererar överskott till stadens fjärrvärmenät; individuell mätning av el, varm- och kallvatten i alla lägenheter; och en elbilspool för hyresgäster där bilarna dessutom delvis laddas med solceller, är några sådana exempel.”

- Vi har från starten 1997 konsekvent arbetat tillsammans med hyresgästerna för att skapa ett Gårdsten som blir en allt bättre plats att leva och bo i. Men det hade inte varit möjligt utan engagerade medarbetare och en aktiv styrelse som till största delen består av hyresgäster. Vi har från början arbetat utifrån att vara en samhällsbyggare och det arbetet fortsätter tillsammans med samarbetspartners och de boende, säger Michael Pirosanto.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige