Image

Sabo anställer ny hyresexpert

Karriär Efter årsskiftet tillträder Maria Österlind tjänsten som hyresexpert på bransch- och intresseorganisationen Sabo.
Publicerad den 18 September 2017
Maria Österlind. Bild: Sabo
Maria Österlind.

Maria Österlind är i dag anställd som fastighetsjurist hos Fastighetsägarna Mitt Nord i Umeå och arbetar bland annat med rådgivning, hyresförhandlingar och som ombud i processer. Hon har även erfarenhet som gruppjurist på Hyresnämnden i Stockholm.

– Det ska bli spännande och intressant att få vara en del av allmännyttans arbete med hyressättning och hyresförhandlingar. Jag hoppas särskilt kunna bidra i arbetet med systematisk hyressättning som jag har erfarenhet av från mitt arbete i Umeå, säger Maria Österlind.

– De kollektiva hyresförhandlingarna och systematisk hyressättning är stommen för den svenska hyresbostadsmarknaden. Sedan en tid tillbaka arbetar Sabo för att förbättra och utveckla våra modeller och vi ökar stödet till våra medlemsföretag i hyresförhandlingarna. Jag ser fram emot Maria Österlinds bidrag till det arbetet och önskar henne varmt välkommen till Sabo och allmännyttan, säger Susanna Höglund, chef för ekonomi och juridik på Sabo.

I tjänsten som hyresexpert på Sabo ingår bland annat att bevaka sitt expertområde och erbjuda stöd och utbilda i hyressättningsfrågor, vid behov medverka i lokala hyresförhandlingar samt medla och bereda ärenden till den partssammansatta Hyresmarknadskommittén.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige