Image

Så ska Vacse locka mer folk till domstolen

Uthyrning Vacse har tecknat rekordlånga hyresavtal med både Domstolsverket och Kriminalvården gällande 9 400 kvadratmeter i Sollentuna. För Fastighetssverige berättar Fredrik Linderborg, vd för Vacse, om bolagets strategi för att locka vanliga kontorsgäster till samma byggnad.
Publicerad den 13 Oktober 2017
Annons
Image
Bild: On arkitekter

Den 5 oktober lämnade regeringen sitt medgivande till att ingå 25-åriga hyresavtal för en ny domstolsbyggnad i Attunda, Sollentuna, vilken kommer att ägas och förvaltas av Vacse.

Färgskrapan, som byggnaden kallas, har en uthyrningsbar yta på cirka 14 800 kvadratmeter och beräknas vara färdigställd under våren 2020. Domstolsverkets och Kriminalvårdens lokaler kommer att omfatta ca 9 400 kvm och ha en mycket hög säkerhetsklassning.
– Jämfört med ”vanliga fastigheter” så skiljer sig det här ganska så mycket när det kommer till säkerhetskraven. Vi bygger i princip ett hus i huset, säger Fredrik Linderborg, vd för Vacse.

De översta våningsplanen kommer hyras ut som vanliga kontor.
– Jag tror att absolut att det finns företag som inte vill sitta i samma byggnad som en domstol, och jag tror att det finns de som inte bryr sig…
– Men är man en juristfirma som jobbar mycket med brottsmål, eller kanske familjerätt så tror jag absolut att man kan se flera fördelar med att ha kontor i samma fastighet, säger Fredrik Linderborg.

Han menar att detta är en milstolpe i Vacses historia, och att man är särskilt glada över den fina arkitekturen.
– Det är ett landmärke vi pratar om, vi får det finaste huset på gatan.

De här 25-åriga avtalen… De är i stort sett lika långa som en livstidsdom?
– Haha, ja… 25 år är det längsta man får teckna enligt hyreslagen och när hyresgästerna tillträder så kommer det att vara det längsta avtalet vi har, säger Fredrik Linderborg.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige