Image
Round Hill, med Michael Bickford som CEO, har omfinansierat sin nordiska logistikportfölj.
Round Hill, med Michael Bickford som CEO, har omfinansierat sin nordiska logistikportfölj.

Round Hill omfinansierar efter lyckad utveckling av logistikportfölj

Ekonomi/Finansiering Round Hill Capital har i partnerskap med StepStone Group Real Estate slutfört omfinansieringen av deras gemensamt ägda nordiska logistik- och industriportfölj, omfattande 13 fastigheter på 327 649 kvadratmeter i Sverige, Norge och Danmark.
Publicerad den 11 Februari 2019

Den nya finansieringen tillhandahålls av en ledande global försäkringsinstitution och har en löptid om fem år och inkluderar även finansiering för samtliga framtida "value add"-projekt i portföljen.

Omfinansieringen har möjliggjorts genom Round Hills framgångsrika arbete med att stärka, ompositionera och genomföra värdehöjande projekt i fastigheterna sedan förvärvet i september 2016. Initiativen har kunnat genomföras genom Round Hills starka lokala expertis och närvaro på den nordiska marknaden. Ett urval av de viktigaste resultaten består av:

• Round Hill har tecknat 44 nya hyresavtal omfattande totalt 130 143 kvm, motsvarande 40% av den totala uthyrningsbara ytan, vilket har ökat uthyrningsgraden med över 10 procent till 85 procent.
• Portföljens WALT har ökat till nästan fem år från tre år vid förvärvet med hyresavtal som etablerat nya marknadsnivåer inom respektive fastighets område.
• Round Hills aktiva förvaltning har mottagits väl av hyresgäster som efterfrågat en engagerad och långsiktig fastighetsägare.
• Sålt fem "non-core"-fastigheter till attraktiva avkastningsnivåer som ett i led i att renodla och optimera portföljen.
• Levererat väsentliga värdeskapande initiativ i fem fastigheter och man har igång stora pågående hyresförhandlingar, utbyggnader samt planprocesser som syftar till att optimera användningen och skapa värdehöjande byggrätter.

Round Hills och Stepstone Real Estates legala rådgivare i omfinansieringsprocessen var DLA Piper och även CBRE Debt Advisors har agerat rådgivare.
Michael Bickford, grundare och vd på Round Hill Capital, kommenterar omfinansieringen och den nordiska portföljen:

– Vi är nöjda med att ha säkrat denna mycket attraktiva omfinansiering, som mottogs med ett stort intresse från institutionella långivare, och ger Round Hill Capital en finansiering på mycket konkurrenskraftiga villkor och med en väsentlig operationell flexibilitet. Vi välkomnar denna ledande globala försäkringsinstitution som en god samarbetspartner till Round Hill och vi ser fram emot att fortsätta ett långsiktigt samarbete.

– Efter endast två år som ägare kan vi med glädje konstatera att vi har överträffat de ursprungliga förväntningarna för portföljen, vilken tillhandahåller såväl stabila kassaflöden som möjligheter till högre avkastning från ompositionerings- och utvecklingsmöjligheter som förväntas skapa ytterligare värde.

– Vi fortsätter att söka efter ytterligare investeringsmöjligheter i logistik- och lättindustrifastigheter i Norden och resten av Europa i enlighet med vår fastlagda tillväxtstrategi.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hon föreslås bli ny vd för Stockholmshem

Bolag Nuvarande vd:n Anette Sand ska gå i pension vid årsskiftet – nu kan Fastighetssverige berätta vem som föreslås bli hennes ersättare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige