Image

Roger Akelius utsedd till Årets insamlare

Bolag Frivilligorganisationernas insamlingsråd har utsett Roger Akelius till Årets insamlare.
Publicerad den 11 Maj 2017
Roger Akelius Bild: Nicklas Tollesson
Roger Akelius

Priset får Roger Akelius för utmaningen och löftet till DI:s läsare att dubbla pengarna som Läkare utan gränser fick in i julkampanjen. Det slutade med nytt svenskt insamlingsrekord: över en kvarts miljard kronor, uppger DI.

– Det roligaste för mig var att vi slog insamlingsrekordet som fanns från tsunamikatastrofen, säger Roger Akelius till DI.

Det var i slutet på november som Akelius i en intervju i DI sådde fröet till insamlingen. Utmaningen var att för varje krona som Läkare utan gränser i Sverige fick in i december skulle Akelius skänka en krona.

När insamlingen avslutades i januari hade Läkare utan gränser fått in 130,5 miljoner kronor, ett belopp som Akelius Foundation enligt DI sedan dubblade.

– Det var DI som jobbade, jag var bara finansiär. Det är lätt att bli omtyckt då ändamålet är starkt. Varje gång jag får ett tack för välgörenhet så skäms jag. Jag hade kunnat göra mer. Om jag drar upp en av fem som håller på att drunkna, så får jag pris. Men de som jag inte drog upp? Jag borde ha gjort mer, säger Roger Akelius till DI.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige