Image
Rikshem, med Elin Sjöstrand som projektchef, vill bygga 500–1000 bostäder om året.
Rikshem, med Elin Sjöstrand som projektchef, vill bygga 500–1000 bostäder om året. Bild: Rikshem

Rikshem ökar produktionstakten

Bygg/Arkitektur Rikshem vill bygga 500–1000 lägenheter om året under de närmaste åren. Genom planläggning av befintliga områden beräknas byggbar mark om 400 000 kvadratmeter BTA utvecklas fram till 2022. Nu startar en upphandling av ramavtalsaktörer för ett långsiktigt samarbete med en effektiv nyproduktion.
Publicerad den 2 Maj 2019

Rikshem har i dag cirka 29 000 bostäder och har ett ökat fokus på egen projektutveckling. Det planeras för bland annat hyresrättslägenheter, studentlägenheter och trygghetsboenden. Detaljplaner är under framtagande och Rikshem räknar med byggrätter omfattande 400 000 kvadratmeter BTA under de närmaste åren.

Nu startar en upphandling för att hitta långsiktiga samarbetspartners att växa och utvecklas tillsammans med. Rikshem kommer fortsatt att arbeta med industriellt byggande som har många fördelar både från ett effektivitets- och hållbarhetsperspektiv.

– Att skapa nya bostäder och utveckla våra samhällen är något av det viktigaste Rikshem kan bidra med. Det finns ett fortsatt behov av bra bostäder till en rimlig kostnad och utifrån vår storlek kan vi hitta skalfördelar för vår nyproduktion. Vi behöver bygga effektivt för att tillgodose de behov av bostäder som finns på lång sikt, säger Elin Sjöstrand, chef projekt på Rikshem.

Rikshem finns i utvalda tillväxtorter i Sverige och satsar på att utveckla befintliga områden. Företaget vill utveckla områden som erbjuder olika typer av bostäder, upplåtelseformer och samhällsfunktioner, där människor både kan och vill bo kvar under en längre tid.

– Under en livstid har vi behov av olika typer av bostäder och vi vill att man ska kunna bo kvar i ett område även när livet förändras. Det handlar om att blanda exempelvis äldre och nyare fastigheter, erbjuda lägenheter av varierande storlek och fastigheter för samhällsviktiga funktioner, säger Elin Sjöstrand.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY