Rikshem har i dag cirka 29 000 bostäder och har ett ökat fokus på egen projektutveckling. Det planeras för bland annat hyresrättslägenheter, studentlägenheter och trygghetsboenden. Detaljplaner är under framtagande och Rikshem räknar med byggrätter omfattande 400 000 kvadratmeter BTA under de närmaste åren.
Nu startar en upphandling för att hitta långsiktiga samarbetspartners att växa och utvecklas tillsammans med. Rikshem kommer fortsatt att arbeta med industriellt byggande som har många fördelar både från ett effektivitets- och hållbarhetsperspektiv.
– Att skapa nya bostäder och utveckla våra samhällen är något av det viktigaste Rikshem kan bidra med. Det finns ett fortsatt behov av bra bostäder till en rimlig kostnad och utifrån vår storlek kan vi hitta skalfördelar för vår nyproduktion. Vi behöver bygga effektivt för att tillgodose de behov av bostäder som finns på lång sikt, säger Elin Sjöstrand, chef projekt på Rikshem.
Rikshem finns i utvalda tillväxtorter i Sverige och satsar på att utveckla befintliga områden. Företaget vill utveckla områden som erbjuder olika typer av bostäder, upplåtelseformer och samhällsfunktioner, där människor både kan och vill bo kvar under en längre tid.
– Under en livstid har vi behov av olika typer av bostäder och vi vill att man ska kunna bo kvar i ett område även när livet förändras. Det handlar om att blanda exempelvis äldre och nyare fastigheter, erbjuda lägenheter av varierande storlek och fastigheter för samhällsviktiga funktioner, säger Elin Sjöstrand.
Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se
Presenteras av CDVI
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.