Sedan den 1 februari är Rikshem etablerat i Östersund. Nu köper bolaget ytterligare 1 698 lägenheter i 28 fastigheter om totalt 124 000 kvadratmeter av Östersundshem.
Rikshem har redan lokalkontor på orten och kommer att arbeta med egen förvaltning och bostadssociala insatser precis som på de övriga 20-talet orter företaget verkar i.
I affären ingår att Rikshem åtar sig att bygga 300 lägenheter i Östersund. Utöver dessa lägenheter ska Rikshem och Östersundshem i ett gemensamt ägt bolag tillsammans bygga ytterligare 300 lägenheter.
– Östersund har en positiv utveckling och jag är glad att kunna utöka Rikshems bestånd i staden rejält. Rikshems mission är att vara den nationella allmännyttan och vi arbetar bland annat aktivt med att ta ansvar i lokalsamhället genom sociala insatser och genom att bygga nytt för att utveckla den lokala bostadsmarknaden. Det ska vi göra även i Östersund. På så sätt bidrar vi till att utveckla regionens konkurrenskraft, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Rikshem.
– Vi har arbetat med att se på vilket sätt som vi kan finansiera den dubblerade nybyggnationen av hyresrätter i Östersundshem. Jag tycker det är bra att Rikshem med denna affär visar att de tror på och vill vara med om Östersunds tillväxt. Det är bra med flera fastighetsägare som bygger hyreslägenheter i Östersund, säger AnnSofie Andersson, kommunalråd (S) i Östersunds kommun.
Slutgiltigt och formellt beslut kring försäljningen tas i Östersunds kommunfullmäktige den 17 mars. Rikshem beräknas tillträda fastigheterna den 1 juli.
Då har företaget på ett drygt halvår tillträtt cirka 5 000 lägenheter i norra Sverige.
Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se
Presenteras av CDVI
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av Aros Kapital
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.