Image

Rikshem köper i Kalmar

Transaktioner Rikshem köper 32 000 kvadratmeter bostäder och samhällsfastigheter i Kalmar. Säljare är en lokal aktör som säljer i samband med att ägaren går i pension.
Publicerad den 19 Augusti 2014
Ilija Batljan Bild: Nicklas Tollesson
Ilija Batljan

Rikshem köper 32 000 kvadratmeter bostäder och samhällsfastigheter i Kalmar.
Affären omfattar tolv bostads- och samhällsfastigheter med 159 lägenheter och cirka 20 000 kvadratmeter lokalyta.

Säljare är Incita Förvaltning, som under ledning av Jan Eklund, i mer än 30 år har arbetat med utveckling egenägda fastigheter. Inför Eklunds förestående pensionering avyttras nu två av de fastighetsägande dotterbolagen.

Parterna offentliggör ingen köpeskilling, men Fastighetssverige uppskattar den till 350-400 miljoner kronor.

- Det är otroligt roligt att vi får förtroendet att få köpa från en långsiktig privat ägare. Det är ett stort erkännande för vårt arbete, säger Ilija Batljan, vice vd för Rikshem.

- Affären visar att Rikshem är en köpare som långsiktiga ägare föredrar som samarbetspartner samtidigt som Rikshem förstärker sin position som största aktör när det gäller samhällsfastigheter i Sveriges tillväxtstäder.

Rikshem äger sedan tidigare drygt 600 lägenheter i Kalmar.

- Med detta förvärv förstärker vi vår bostadsportfölj i Kalmar med attraktiva centralt belägna bostadsfastigheter. Vi har fortsatt stark tro på Kalmars tillväxtpotential, säger Rikshems vice vd Ilija Batljan.

Tillträde sker 29 augusti 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY