Image

Rikshem bygger norra Sveriges högsta trähus

Bostäder Rikshem inleder nu byggnationen av det som ska bli 142 nya lägenheter på Mariehem, Umeå.
Publicerad den 13 Januari 2017
Så blir norra Sveriges högsta trähus. Bild: Nyréns
Så blir norra Sveriges högsta trähus.

Fördelat på tre hus byggs 110 hyresrätter och 32 bostadsrätter. Ett av husen blir åtta våningar högt och därmed norra Sveriges högsta trähus. De tre bostadshusen byggs med trästomme i samarbete med Lindbäcks Bygg utifrån Rikshems designhuskoncept.

– Som det bostadsbolag i Sveriges som bygger mest i trä känns det naturligt att vi nu kommer att bygga norra Sveriges högsta trähus. Att vi dessutom bygger både hyres- och bostadsrätter på Mariehem är viktigt för oss, då vi ser att blandade upplåtelseformer inom samma bostadsområde är en viktig faktor för att skapa hållbara samhällen, säger Erik Hävermark, chef projekt- och fastighetsutveckling på Rikshem.

Fastigheterna blir Green Building-certifierade, vilket innebär att de kommer att använda 25 procent mindre energi än de krav som ställs vid nybyggnad. 

Inflyttning kommer att ske för ett hus i taget. Inflyttning för det första huset beräknas till december 2017, medan inflyttning i de två andra husen planeras till april respektive oktober 2018.

Rikshem har i dag cirka 600 lägenheter i Umeå, varav cirka 220 på Mariehem.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige