Image

Riksbyggen går in i Rikshems Gränby

Transaktioner Rikshem har tecknat avtal med Riksbyggen om 10 000 kvadratmeter byggrätter i Gränby, Uppsala.
Publicerad den 2 Juli 2015

I Gränby utvecklar Rikshem totalt cirka 2 200 bostäder dels genom upprustning av befintligt bestånd och dels genom nyproduktion. Nyproduktionen innefattande cirka 1 200 lägenheter startar under senare delen av 2015 och beräknas pågå i cirka fem år.
- Vi välkomnar Riksbyggen att bli en part i utvecklingen av Gränby som Rikshem driver. Nu är vi flera starka aktörer som tillsammans kan skapa ett nytt och attraktivt område för gamla och nya Uppsalabor, säger Ilija Batljan, vice vd och chef för affärsutveckling på Rikshem.

Tidigare har Rikshem sålt byggrätter till både Ikano Bostad och Wallenstam.

- Vi är mycket glada för att nu ha gjort affären med Rikshem och ser fram emot fortsatt utveckling i Uppsala, säger Carl-Henrik Appel, Regionchef Riksbyggen Stockholm-Uppsala.

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY