Image
Tomas Carlsson, Sweco och Leif Linde, Riksbyggen med arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och statsminister Stefan Löfven.
Tomas Carlsson, Sweco och Leif Linde, Riksbyggen med arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och statsminister Stefan Löfven. Bild: Riksbyggen

Riksbyggen först ut i regeringens ”100-klubben”

Bolag Riksbyggen är ett av de företag som är först ut i 100-klubben, vilket innebär att man inom en treårsperiod ska ta emot minst 100 nyanlända för praktik eller arbete. 100-klubben är regeringens satsning för att snabbt få nyanlända etablerade på arbetsmarknaden.
Publicerad den 13 Oktober 2015

- Från Riksbyggens sida ser vi det här som en stor möjlighet att kunna fylla på med ny arbetskraft inom områden där vi kommer att få en brist i framtiden. Det är också ett tillfälle för Riksbyggen att ta sin del av samhällsansvaret för att nyanlända ska känna sig välkomna till Sverige och få en bra start i sitt nya hemland, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

Företagen i 100-klubben åtar sig att erbjuda praktik eller arbete för minst 100 nyanlända under de kommande tre åren. Ersättningen till de personer som deltar i insatsen betalas av Arbetsförmedlingen. Företagen kommer tillsammans med Arbetsförmedlingen att använda den så kallade Snabbspårsmodellen för att identifiera vilka nyanlända som passar för respektive företag, utifrån varje persons utbildning, kompetens och andra erfarenheter.

- Riksbyggen har verksamhet över stora delar av landet och har många olika yrkeskategorier som finns representerade inom företaget. Vår bedömning är att deltagandet i 100-klubben kommer att bli en win win-situation för Riksbyggen som företag och för de nyanlända som deltar i insatsen, säger Karin Goddard, HR-chef på Riksbyggen.

Tillsammans med Riksbyggen är också Sweco och Ragnsells först ut i 100-klubben.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige