Image
Riksbyggen ska bygga 70 bostäder i Falun.
Riksbyggen ska bygga 70 bostäder i Falun.

Riksbyggen får markanvisning för 70 lägenheter i Falun

Bygg/Arkitektur Kommunfullmäktige har nu godkänt ett markanvisningsavtal som ger Riksbyggen möjligheten att bygga cirka 70 nya lägenheter i centrala Falun. Riksbyggen planerar bland annat att bygga ett Bonum seniorboende inom ramarna för markanvisningen.
Publicerad den 11 Mars 2022

– Vi är väldigt glada över markanvisningen, det är ett mycket bra läge för våra kommande bostäder. På Riksbyggen har vi under lång tid arbetat för att kunna bygga nya bostäder i Falun och bidra till kommunens tillväxt, säger Roland Askebrand, affärsutvecklare på Riksbyggen Bostad.

– Efterfrågan på nya bostäder är stor i Falun så det här blir ett välkommet tillskott. Dessutom är det väldigt roligt att det byggs bostäder i ett så centralt läge. Det kommer att bidra till ett levande centrum, säger Joakim Storck (C), kommunalråd i Falun.

Markanvisningen gäller Fastigheten Posten 10 i centrala Falun. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder i bostadsrätt. Av de cirka 70 nya bostäderna planeras 40-50 lägenheter bli Bonumlägenheter.

– Det finns ett stort behov av fler seniorbostäder i Falun och läget är perfekt med närhet till service, butiker och restauranger, säger Roland Askebrand.

Bonumkonceptet har blivit mycket populärt och finns på många orter runt om i Sverige, detta blir dock det första Bonumprojektet i Dalarna.

– Med Bonum seniorboende erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska bostäder där det är möjligt att leva aktivt, nära vännerna, och bo kvar långt upp i åldrarna. Fler seniorbostäder startar också flyttkedjor och frigör bostäder för till exempel barnfamiljer, säger Roland Askebrand.

Husen byggs med högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden och är det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader. Miljöbyggnad utgår från svenska miljömål, byggregler samt bygg- och förvaltningspraxis.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige