Image

Rezidor köper tre hotell

UTLAND Det på Stockholmsbörsen noterade Rezidor Hotel Group förstärker ytterligare sin Park Inn-portfölj genom tillskottet av nya hotell i London, Bratislava och Dakar. Tillsammans har hotellen 584 nya rum. Bolagets plan är att öppna 20000 nya hotellrum till och med 2009.
Publicerad den 11 Januari 2008

Rezidor Hotel Group är ett av världens snabbast växande hotellföretag. Gruppens portfölj inkluderar 309 hotell med mer än 63000 rum i drift och under utveckling i 48 länder.

Rezidor driver hotellkedjorna Radisson SAS Hotels & Resorts, Regent International Hotels, Park Inn och Country Inns & Suites i Europa, Mellanöstern och Afrika, samt lojalitetsprogrammet goldpoints plus för frekventa hotellgäster. Rezidor har signerat ett globalt licensavtal med italienska modehuset Missoni gällande utveckling och drift av en kedja livsstilshotell med samma namn, Hotel Missoni.

I november 2006 listades Rezidor Hotel Group på Stockholmsbörsen. USA-baserade Carlson är största aktieägare med 41,7 procent.
- Park Inn är vårt dynamiska, fräscha och snabbast växande varumärke och vi är särskilt stolta över att öppna ett riktigt flaggskepp i London, en av Europas absolut viktigaste marknader, säger Kurt Ritter, koncernchef och vd Rezidor.


Park Inn London, Russel Square är perfekt beläget i Londons Midtown, strax söder om Russel Square mellan West End och det finansiella distriktet. Området attraherar såväl turister som affärsresenärer och innebär en perfekt mix för stark och stabil avkastning. Hotellet, som tidigare drevs som The Bonnington Hotel, erbjuder 214 rum, restaurang, bar, 14 möteslokaler samt ett fitnesscenter. Fastigheten genomgår för närvarande en omfattande renovering där de allra flesta rummen får en total renovering. Rezidor tar över driften och kommer att skylta om det till Park Inn den 1 februari 2008. Park Inn London, Russel Square är gruppens 48:e hotell i Storbritannien och dess fjärde i London, förutom Radisson SAS Portman, Park Inn Hyde Park och Park Inn Heathrow.

I Slovakiens huvudstad Bratislava har Rezidor tagit över det existerande Danube Hotel Bratislava (per den 27 december 2007) och skyltat om det till Park Inn Danube. Hotellet är beläget i den gamla delen av staden, bara 100 meter från det prisbelönta Radisson SAS Carlton Hotel som drivs av Rezidor sedan 2001. Förutom 265 rum erbjuder hotellet tre restauranger, pool, fitness och en nattklubb.

Rezidors tredje nya hotell är beläget i Dakar, Senegal. Park Inn Dakar beräknas öppna i slutet av 2009 och erbjuder då 105 rum, restaurang och bar, mötes- och konferensfaciliteter samt ett fitnesscenter. Hotellet, som byggs i hjärtat av Dakars affärs- och administrativa distrikt, är mycket lättillgängligt. I Västafrika har Rezidor ytterligare tre hotell under utveckling: Radissonhotellen i Dakar, Lagos (Nigeria) samt Bamako (Mali).

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige