Image
Erik Visteus och Johan Spångberg.
Erik Visteus och Johan Spångberg. Bild: Revelop

Revelop stärker organisationen för fortsatt expansion

Karriär Revelop stärker organisationen och inrättar två nya seniora roller. Johan Spångberg rekryteras till en tjänst som Investment Manager och Revelops Erik Visteus blir Head of Investor Relations.
Publicerad den 21 Januari 2022

Revelop investerar i platser där bolaget kan skapa positiv förändring genom att förädla och utveckla fastigheter med ett utpräglat hållbarhetsfokus.
Rekryteringen av Johan Spångberg som Investment Manager stärker ytterligare Revelops förmåga att förvärva fastigheter med komplexa affärsplaner och stora investeringsbehov. Rollen innebär att han kommer att ha ett övergripande ansvar för portföljförvaltning och däribland fokusera på uppföljning av affärsplaner, identifiera strategiska initiativ och utvärdera större investeringar i beståndet.

Johan Spångberg har drygt 15 års erfarenhet i fastighetsbranschen från bland annat PwC, Catella och närmast från riskkapitalbolaget Wellstreet, där han var partner och Head of Real Estate.

Sedan 2004 har Revelop anskaffat över sju miljarder kronor i riskkapital och byggt upp ett nära samarbete med några av de mest välrenommerade institutionella investerarna i Norden och internationellt. Som ett led i att stärka samarbetet med befintliga och nya investerare inrättas en dedikerad roll som Head of Investor Relations. Det blir Revelops Erik Visteus som axlar den rollen.

Erik har drygt 20 års erfarenhet från fastighetsbranschen och mångårig kunskap om Revelops affärsmodell. Rollen innebär huvudansvar för investerarrelationer, kapitalanskaffning men han behåller också ansvaret för relationsdriven sourcing av strategiska förvärv.
– Att vi skapar två nya seniora roller är en viktig del i vår expansiva utveckling och vår konstanta strävan efter att höja kvalitén på verksamheten. Att vi tillsätter Johan och Erik ska ses i ljuset av att vi redan har allokerat en stor del av vår femte fond och snart påbörjar arbetet med nästa, säger Revelops koncernchef Thomas Sipos.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige