Image

Rekordutdelning från Vasallen

Bolag Mot bakgrund av Vasallens försäljningar och ett starkt resultat 2010 ger Vasallen en rekordutdelning om 750 miljoner kronor till ägaren staten.
Publicerad den 25 Mars 2011

Sedan bolaget startades 1997 har 2 400 miljoner kronor delats ut till staten, utöver den nu aktuella utdelningen om 750 miljoner kronor.

Den slutgiltiga beslutet om utdelningen tas på årsstämman 27 april.

Vasallen är ett fastighetsutvecklingsbolag som driver utvecklingsprojekt på nio orter i Sverige. I portföljen finns befintliga fastigheter med en sammanlagd lokalyta om 435 000 kvadratmeter samt möjlighet till 700 000 kvadratmeter BTA byggrätter, främst för bostäder.

- Vi har många intressanta projekt kvar i portföljen där vi ser att vi kan skapa stora värden med vårt utvecklingsarbete. Bland annat håller vi på med mycket spännande bostadsprojekt i Vaxholm, Borås och Strängnäs, säger vd Håkan Steinbüchel.

Vasallen ägs av staten men tillgångarna i bolaget är ute till försäljning under 2011.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige