Image

Rekordomsättning på bostadsrättsmarknaden

RAPPORTER År 2007 såldes det 97 000 bostadsrätter i Sverige, till ett sammanlagt värde av nästan 108 miljarder kronor. Detta är en ökning med drygt 21 miljarder kronor sedan 2006. År 2002 var den sammanlagda prislappen lite drygt 40 miljarder kronor.
Publicerad den 29 Maj 2008

De tre storstadsområdena stod för närmare 88 miljarder kronor, detta motsvarar drygt 80 procent av den totala försäljningssumman. Aldrig förut har det tidigare sålts så många bostadsrätter på ett år.

- Det är intressanta siffror som SCB kommer med. Det bekräftar vad vi förutspått, nämligen att efterfrågan och därmed omsättningen av bostadsrätter kommer att vara fortsatt stark. Boendeformen är många gånger det enda alternativet för den som ska in på marknaden för ägda bostäder för första gången. Många 90-talister står i begrepp att ta sig in på marknaden och för dem är det ett rimligt alternativ. Dessutom är det många 40-talister som ser bostadsrätten som ett bra alternativ till villaboendet, inte minst för att boendet i bostadsrätt är mindre underhållskrävande. Det är många hyresrätter som ombildats till bostadsrätt som också ger utslag i statistiken, säger Lars Kilander vd Mäklarsamfundet Bransch.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige