Image
Eric Bergström.
Eric Bergström. Bild: Brunswick

Regio tecknar 15-årigt avtal för hotell i Kalmar

Uthyrning Fastighets AB Regio har i samarbete med P&E Fastigheter tecknat ett femtonårigt avtal med Nordic Choice Hotels avseende expansion av Clarion Collection Hotel Packhuset i Baronen, Kalmar.
Publicerad den 11 Juni 2021

Avtalet omfattar bland annat tillskapande av 21 hotellrum, ny lounge och nytt gym.

Packhuset är beläget i centrala Kalmar, alldeles intill Baronen köpcentrum och högskolan. Hotellet är mycket populärt och har haft god beläggning under hela Coronapandemin. Regio och P&E Fastigheter har under ett antal år fört en dialog med Packhuset om att expandera verksamheten inom byggnaden, vilket nu resulterat i ett femtonårigt hyresavtal. Ombyggnationen beräknas vara klar före sommaren 2022.

Eric Bergström, vd Regio säger:
– Vi har haft en tydlig affärsplan för utveckling av området ända sedan Baronen förvärvades av Regio för fem år sedan. Packhuset är en av våra största hyresgäster i Kalmar och vi är väldigt glada över det fortsatta förtroendet för oss som fastighetsägare.

Anders Stensson, Kommersiell utvecklare P&E Fastigheter säger:
– Packhusets läge är fantastiskt för ett hotell, med hamnen bokstavligen talat precis utanför fönstret. Utbyggnaden av hotellet är ett stort steg framåt i arbetet med vår affärsplan. Vi har även pågående dialog med andra upplevelsebaserade hyresgäster och hoppas att snart kunna addera fler positiva nyheter.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige