Image
Prologis Park DC3.
Prologis Park DC3. Bild: Prologis

Prologis hyr ut 13 400 kvadratmeter till Valmet

Uthyrning Logistikfastighetsbolaget Prologis har tecknat hyresavtal med Valmet AB avseende 13 400 kvadratmeter i Prologis Park DC3 på Hisingen i Göteborg. Valmet ska flytta ett av sina servicecenter från Lindholmen och planerar flytten till senare delen av hösten när lokalerna är färdiganpassade.
Publicerad den 25 Maj 2019

Avtalet omfattar 7 900 kvadratmeter logistikyta och 4 500 kvadratmeter lagringsyta utomhus. Valmet är en ledande utvecklare och leverantör av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Serviceverksamheten inkluderar allt från outsourcing av underhåll till reservdelar och förbättringar av fabriker och anläggningar.

Bolaget kommer tillsammans med Prologis att göra stora anpassningar och investeringar i lokalen för verksamheten som konkret handlar om tillverkning, uppgradering och reparation av stora pannor. En skrymmande verksamhet som innefattar moment som svetsning, slipning, skärning och bearbetning.

– Verksamheten som flyttar in är beroende av god logistik då det handlar om tidskritisk service till hela Europa. Snabba och precisa leveranser har stor betydelse för våra kunder där stillestånd kan kosta miljoner varje dygn. Det viktiga för oss var läget och kostnadseffektiviteten i lösningen. Vi letade också efter en stor stabil hyresvärd som vi kunde vara trygga med på lång sikt. Prologis lösning uppfyllde alla dessa kriterier, säger Anders Bergkvist, Valmet.

Arbetet som nu tar vid handlar om installation av traversbanor, anpassa lokalen för svetsning, installation av ytterligare markportar, byggnation av labb, hårdgöring av markyta för uppställning av tält- för att bara nämna några delar.

– Genom att tänka konstruktivt kunde vi hitta en bra lösning för Valmet i vår logistikanläggning på Hisingen. Vi strävar alltid efter att vara flexibla, nytänkande och öppna för att tänka utanför den vanliga lagerlösningen för våra lokaler, som kan rymma många olika typer av verksamheter, säger Johan Nihlmark, Director och Market Officer på Prologis Norden.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige