Image
Lars Wikström, vd för Prime Living.
Lars Wikström, vd för Prime Living. Bild: Prime Living

Prime Living: Knappt 60 procent accepterade utbyteserbjudandet

Bolag Ägare till 59,5 procent av de utestående preferensaktierna i Prime Living accepterar bolaget erbjudande om att förvandla preferensaktierna till stamaktier.
Publicerad den 23 December 2019

Utbyteserbjudandet innebär att Prime Living erbjuder 20 stamaktier för varje preferensaktie av serie B som löses in.

Utbyteserbjudandet har accepterats i sådan utsträckning att Prime Living efter fullföljande kommer att lösa in 773 586 preferensaktier av serie B, motsvarande cirka 59,5 procent av samtliga utestående preferensaktier av serie B i Bolaget. Till följd därav kommer Bolaget att emittera 15 471 720 stamaktier.

Leverans av nyemitterade stamaktier i Utbyteserbjudandet kommer att ske i samband med registrering av utbyteserbjudandet hos Bolagsverket vilket beräknas ske vecka 2 2020.

Antal utestående aktier i Bolaget efter registrering hos Bolagsverket kommer att vara följande:
# Stamaktier: 44 461 075
# Preferensaktier av serie B: 526 414
# Preferensaktier av serie C: 204 519 552

Samtliga bolagets preferensaktier av serie C kommer automatiskt att omvandlas till stamaktier om antalet preferensaktier av serie B i Bolaget är 65 000 eller färre.

Prime Living förlänger nu acceptfristen till och med den 30 januari 2020.

Prime Livings vd Lars Wikström:
– Jag noterar att många ägare av preferensaktie B har accepterat utbyteserbjudandet. Jag tror dock att det finns de som ännu inte har haft tillfälle att sätta sig in i erbjudandet. Förlängningen innebär att resterande innehavare av preferensaktie B nu får en ny möjlighet. Det är min förhoppning att erbjudandet accepteras av så många att preferensaktie C omvandlas till stamaktier och vi då får den kapitalstruktur som är målbilden i vår rekapitaliseringsplan: ett aktieslag, där alla aktier har lika rätt i bolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige