Image
Croisette Real Estate Partner har fått i uppdrag att avyttra USA:s gamla ambassad på Island.
Croisette Real Estate Partner har fått i uppdrag att avyttra USA:s gamla ambassad på Island. Bild: Croisette

Prestigeuppdrag för Croisette på Island

Uthyrning Croisette Real Estate Partner har fått i uppdrag att avyttra USA:s gamla ambassad på Island. En kallakrigsklenod och historiskt komplex om fyra byggnader och tomter där ambassadverksamheten har varit verksam sedan 1940-talet.
Publicerad den 28 Maj 2021
Annons
Image

Den gamla ambassaden är belägen mitt i centrala Reykjavík, ett stenkast från domkyrkan och parlamentsbyggnaden, Alltinget. Byggnaderna har en sammanlagd yta om cirka 2 000 kvadratmeter och ett taxeringsvärde om lite drygt 550 miljoner ISK. Vid försäljningen riktar sig Croisette främst till byggentreprenörer och investerare.

Croisette är den första internationella fastighetsrådgivaren som etablerar sig på Island och öppnade sitt kontor där strax innan jul, 2020. Prestigeuppdraget att sälja USA:s ambassad har erhållits genom samarbete med Cushman & Wakefield i London.

Styrmir Bjartur Karlsson, vd för Croisette på Island, säger att uppdraget både är roligt och spännande och att det finns stora möjligheter både för byggentreprenörer och investerare på fastigheten.
– Vi är förstås väldigt stolta över att amerikanska staten väljer oss som rådgivare när den gamla ambassaden ska avyttras. Det visar tydligt vikten av ett internationellt nätverk och vikten av information till utländska kunder för att öka transparensen på den isländska fastighetsmarknaden", säger Styrmir Bjartur Karlsson.

Enligt Per Svensson, vd och grundare av Croisette Real Estate Partner, är det oerhört hedrande att ha fått den amerikanska staten som kund.
– Det bekräftar inte bara att det var rätt steg för koncernen att öppna verksamhet på Island utan även hur viktigt det var för varumärket Croisette ur ett internationellt perspektiv. Vi ser framemot fler förtroendeuppdrag av liknande dignitet inom en snar framtid, inte bara från USA, säger Per Svensson.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Om Einstein och polska ventilationsmontörer – Einar Jansons väg till börs-vd-posten

Bolag Snart är Einar Janson börs-vd. Historien om hans väg dit inbegriper allt från polska hantverkare till när Einstein hade fel.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY