Image

Positiv inledning på 2017 för Genova

Bolag Genova Property Group inledde 2017 starkt och ökade såväl hyresintäkter som rörelseresultat jämfört med samma period i fjol.
Publicerad den 19 Maj 2017

Rapporten i korthet.

Januari–mars 2017
• Hyresintäkterna uppgick till 25,1 Mkr (16,4)
• Rörelseresultatet uppgick till 31,9 Mkr (23,7)
• Resultat efter skatt uppgick till 29,0 Mkr (18,3)
• Resultat per stamaktie uppgick till 0,52 kr (0,32)1
1) Antal stamaktier vid periodens utgång var 50 000 000 (50 000 000).

Väsentliga händelser under och efter kvartalet
• Den 19 januari 2017 höll Genova en extra bolagsstämma som bland annat fattade beslut, enligt framlagt förslag, om bemyndigande för styrelsen att vidta emission av stamaktier.
• I februari tecknade Genova hyresavtal för Knarrarnäs 6 i Kista om cirka 530 kvadratmeter. Fastigheten är därmed fullt uthyrd.
• Styrelsen har fastställt nya operationella samt finansiella mål för verksamheten, som ersätter tidigare gällande mål, vilket meddelats i bokslutskommunikén för 2016.
• Genova vann i mars en markanvisningstävling och tilldelades därmed markanvisning från Uppsala kommun och Skolfastigheter för utveckling av ett nytt kvarter i Sala backe. Projektet omfattar 8 700 BTA och beräknas innehålla 90 lägenheter.
• Genova fortsatte att fokusera på bostadsförsäljning bland annat med säljstarten av första etappen i Botanikern, Uppsala om 47 bostäder varav drygt 90 procent såldes slut. Totalt såldes under kvartalet 53 bostäder till ett underliggande försäljningsvärde om 147 miljoner kronor exkluderat lån i bostadsrättsföreningar. Vinstavräkning från de kommande projekten Botanikern samt Fålhagen i Uppsala planeras påbörjas i samband med byggstart under andra och tredje kvartalet 2017.
• Nytt hyresavtal tecknades i april för det joint venture som ägs tillsammans med Järngrinden AB, om cirka 2 500 kvadratmeter i Borås.
• I april beslutade Genova att emittera icke säkerställda företagsobligationer om 300 miljoner kronor på den nordiska marknaden, som noterades på Nasdaq Stockholm. Obligationslånet löper till och med den 7 april 2021 med en rörlig ränta om Stibor 3 månader + 5,75 procent.
• I april genomförde Genova en bytesaffär med Klövern där Genova förvärvar tre strategiskt belägna fastigheter i Lund till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 129 miljoner kronor samtidigt som att Klövern förvärvar tomträtten Stockholm Borg 4 till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 41 miljoner kronor. Tillträdesdag är 1 juni 2017.
• Nytt hyresavtal tecknades i maj för det joint venture som ägs tillsammans med Fastator AB, om cirka 2 200 kvadratmeter i Nacka.
• I maj avtalades om förvärv av fastigheten Odalmannen 1 i Huddinge till ett underliggande fastighetsvärde om cirka elva miljoner kronor. Fastigheten är fullt uthyrd och har en uthyrbar area om cirka 500 kvadratmeter med tillhörande mark om cirka 2 500 kvadratmeter.

Vd:n Andreas Eneskjöld kommenterar rapporten:

– Genova börjar 2017 med ett starkt kvartal. Vi ökade hyresintäkter och rörelseresultatet rejält jämfört med föregående år som en effekt av ett större fastighetsbestånd och fler sålda bostäder. Samtidigt utvecklades bostadsproduktionen enligt plan med en stark försäljningsstart i vårt nya bostadsprojekt Botanikern i Uppsala.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige