Image

Pilotage får nya uppdrag

Bolag Pilotage lägger till Grosvenor och Citycon på listan över uppdragsgivare. Dessutom stärker man upp kontoret i Göteborg.
Publicerad den 6 September 2016

Pilotagekoncernen lägger två nya namn till kundlistan i och med ett antal projekt för Grosvenor och Citycon. Genom de nya projekten hanterar Pilotage projektvolymer på ytterligare cirka 450 miljoner kronor.

Inriktningen på handelsfastigheter har givit Pilotage uppdrag i några av landets största köpcenterprojekt med uppdragsgivare som Eurocommercial, Steen & Ström, TIAA Henderson Real Estate och Unibail Rodamco.

Nu utökas den listan med Grosvenor och Citycon i ett antal nya projekt:

# Projektledning för hyresgästanpassning när Skärholmen Centrum de närmaste åren byggs om. Uppdraget är indelat i ett antal delprojekt, varav det första är igångsatt. Uppdragsgivare är Grosvenor, som äger köpcentret sedan förra året.

# Projektledning för hyresgästanpassning i ombyggnaden av Burlöv Center utanför Malmö. Dessutom står Pilotage Leasing för kommersiell utveckling, asset management och uthyrning. Uppdragsgivare är Gros¬venor.

# Projektledning för hyresgästanpassningar i ett antal projekt av löpande karaktär för Citycon i Storstockholmsområdet.

– Jag är glad och stolt över att ha fått Grosvenor och Citycon som kunder. Nya och återkommande uppdragsgivare är den bästa bekräftelsen på att vårt unika fokus på handelsfastigheter är rätt. Med Pilotage Leasing kan vi erbjuda en helhet och ta konceptet till nästa nivå, tack vare våra fantastiska medarbetare, säger Michael Swall, vd för Pilotage Development.

Bland övriga nya projekt i orderböckerna märks hyresgästanpassning i ombyggnaden av Coop i Borås för bland andra Dollarstore. Uppdragsgivare är CBRE Global Investors.

Dessutom förstärker Pilotage nu Göteborgskontoret med Nicklas Turunen som har gedigen erfarenhet från projektledning i just handelsfastighetsprojekt, både i Sverige och utomlands. Han kommer närmast från Nordic Project Solutions och tidigare bland annat varit projektledare hos Gina Tricot.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige