Image
Peab bygger på Campusområdet i Vellinge.
Peab bygger på Campusområdet i Vellinge.

Peab förvärvar byggrätter i Campusområdet i Vellinge

Bygg/Arkitektur Nu är det klart att det blir Peab som förvärvar de två sista byggrätterna i Campusområdet i Vellinge. Det planeras för cirka 170 nya bostäder i varierande upplåtelseformer med bykänsla för att passa in och bevara den befintliga bebyggelsen. Byggstarten planeras till årsskiftet 2023/2024.
Publicerad den 16 November 2022

– Vi har jobbat hårt och är väldigt glada över att nu ha landat affären. Vi ser stor potential för området och ser fram emot att få vara en del av utvecklingen av Vellinge kommun. Kvarteret blir som en ny entré till Vellinge centrum och ska smälta in i den befintliga bebyggelsen, säger Karin Ljung, regionchef samhällsfastigheter och hyresrätter.

Det är på Campusområdet i centrala Vellinge som Peab Projektutveckling planerar för det nya bostadskvarteret bestående av cirka 100 hyreslägenheter och 70 bostadsrätter. Husen kommer att bidra till en förtätning av området kring vårdcentralen och Sundsgymnasiet. De ska komplettera dagens bostadsbestånd i Vellinge genom att erbjuda fler mindre lägenheter.

– Vår ambition är att skapa kvarter med tydlig stadsmässig utsida som möter en grön böljande insida. Hörnen ramar in storkvarteret och förstärks med landmärkeshus som sträcker sig uppåt och gör det lätt att orientera sig. Det centrala läget och fina utblickar över ängarna mot Öresund ser vi som en stor kvalitet för bostäderna, avslutar Anna Schlyter, arkitekt på Lyan arkitekter.

Peab och Lyan arkitekter har tillsammans tagit fram förslaget med Peabs vision om att förenkla vardagen där livet levs. Målet är att tillföra Vellinge kommun ett nytt kvarter som skapar nya mötesplatser, aktiviteter och social hållbarhet i den centrala stadskärnan. Byggstarten planeras preliminärt till årsskiftet 2023/2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige