Image
Grävlingen. Illustration: Tengbom.
Grävlingen. Illustration: Tengbom. Bild: Peab

Peab bygger lägenheter och kontor i Jönköping

Bygg/Arkitektur Peab har fått i uppdrag att bygga 191 hyreslägenheter, kontor och garage i Jönköping. Beställare av hyreslägenheterna är Brandtornet AB och beställare av kontorsbyggnaden är Hamhus AB. Den totala kontraktssumman uppgår till 368 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 26 Januari 2024

Projektet omfattar två sammanhängande byggnader, innergård samt ett stort gemensamt garage under mark i det nya kvarteret Grävlingen i centrala Jönköping. Kvarteret ska bestå av ett nytt bostadshus med 191 hyreslägenheter om ett till tre rum och kök samt en ny kontorsbyggnad om cirka 6 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta fördelad på sex våningsplan. Fasaderna kommer till största delen att bestå av tegel. Båda byggnaderna, som ska förses med takterrasser, ska byggas enligt Miljöbyggnad silver.

Ytan där byggnaderna ska uppföras är belägen i den västra delen av Jönköping, i anslutning till Jönköping University, och utgörs idag av cirka 150 parkeringsplatser.

Peabs uppdrag är en totalentreprenad och startar i december 2024. Jönköpings kommun ska före det genomföra en sanering av tomten, som startar före sommaren 2024. Färdigställande beräknas i maj 2028.

Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige