Image
Olle Olsson.
Olle Olsson. Bild: Peab

Peab bygger häkte i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ett häkte på Berga i Helsingborg. Beställare är Specialfastigheter och kontraktssumman uppgår till 243 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 24 Mars 2022

Byggnaden kommer att ligga i anslutning till det befintliga häktet på Berga i Helsingborg. Det nya häktet ska innehålla 48 nya boenderum och en byggnad för omklädning på totalt 4 000 kvadratmeter. Samtidigt kommer 3 000 kvadratmeter av en administrationsbyggnad att byggas om och perimeterskyddet att byggas ut.

– Vi är stolta över att få bidra med våra kunskaper och glada över det förnyade förtroendet från Specialfastigheter, säger Olle Olsson, regionchef Peab.

Uppdraget är en utförande- och totalentreprenad i samverkan, byggstart var i februari 2022 och färdigställande är beräknat till mars 2024.

Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2022.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige