Image
Louise Hertz.
Louise Hertz. Bild: Patrizia

Patrizia storköper danska studentbostäder

Transaktioner Patrizia köper sju fastigheter med 1 186 studentbostäder för 314 miljoner euro, drygt 3,2 miljarder svenska kronor. Säljare är Deutsche Finance International.
Publicerad den 12 Januari 2022

Portföljen omfattar 40 500 kvadratmeter i Köpenhamn och Århus – 1 186 studentbostäder och 3 800 kvadratmeter kommersiell yta.

Fastigheterna är alla nybyggda eller under utveckling, där majoriteten beräknas vara färdigställda under 2022.

Louise Hertz, Danmark-chef för Parizia:
– Det är stor efterfrågan på moderna så kallade "purpose-built student accommodation" av hög kvalitet i Danmark, särskilt i storstäder som Köpenhamn och Århus, där antalet studenter stiger samtidigt som de blir mer kräsna. Marknaden upplever ett akut underutbud samtidigt som marknaden är fragmenterad. Det ökar värdet på en kvalitetsportfölj som den här med goda servicemöjligheter och transportmöjligheter i närområdet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det finns ett starkt intresse på kontorsmarknaden"

Bygg/Arkitektur Sveriges högsta kontorshus Citygate i Göteborg har nått sina 144 meter på höjden och nu är det insidan som ska färdigställas det närmaste året. Hittills har Skanska hyrt ut drygt 30 procent av den väldiga skrapan men den siffran kommer snabbt att stiga, det berättar Skanskas marknadschef Mats Dynevik för Fastighetssverige. Här berättar han mer om den höga efterfrågan på nyproducerade kontor och hur uthyrningsmarknaden snabbt blivit bättre efter sommaren 2021.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY