Image

Pangea får uppdraget att sälja Karolinska

Transaktioner Pangea Property Partners har fått uppdraget att sälja den tidigare huvudbyggnaden vid Karolinska sjukhuset i Solna.
Publicerad den 9 Juni 2017
Pangea vinner uppdraget att sälja den före detta huvudbyggnaden i gamla Karolinska. Bild: Pangea
Pangea vinner uppdraget att sälja den före detta huvudbyggnaden i gamla Karolinska.

Uppdragsgivare är Stockholms läns landsting.

Byggnaden innehåller i dag cirka 110 000 kvadratmeter. Merparten ska konverteras till bostäder och det kan även bli aktuellt med tillbyggnationer.

– Vi är naturligtvis både stolta och glada över att ha fått förtroendet att genomföra den här försäljningen. Särskilt som det erhölls i konkurrens med sju andra rådgivningsfirmor och att upphandlingen fokuserade på kompetens före pris. Arbetet kommer att starta inom kort och försäljning ska ske under hösten 2017, säger Joakim Arvius, partner på Pangea.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige