Image
Palatsgänget.
Palatsgänget. Bild: Palats

Palats tar in 13 miljoner i seeding-runda

Bolag Palats stänger såddrunda och tar in 13 miljoner kronor. Nu är fokus inställt på att accelerera tillväxten och att ta nästa steg i arbetet med att göra återbruk av kontorsmöbler och byggmaterial lika attraktivt som nyköp.
Publicerad den 26 Maj 2023

För ett tag sedan kunde Fastighetssverige berätta om nystartade företaget Palats och bolagets resa. Den nya investeringen blir starten på nästa kapitel för bolaget. Målet nu är att skala upp produkten ytterligare, både i Sverige och internationellt. Palats ska också bredda plattformen från att underlätta ett internt återbruk vid en kontorsflytt eller en renovering av en fastighet, till att öppna upp för att återbrukade artiklar också ska kunna byta ägare.

– En utmaning idag är att många befintliga artiklar som inte kommer kunna återanvändas internt, istället går till spillo. Att digitaliserade artiklar i Palats också kommer att kunna byta ägare mellan organisationer blir ett viktigt steg mot att uppnå vår vision och öka återbruk ytterligare, säger vd Henrik Olausson.

Finansieringsrundan leddes av Stockholmsbaserade AGV Invest som är specialiserade på proptech-startups. Även tidigare investerare Chalmers Ventures och Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän tog del i investeringen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige