Image
Oscar Properties försätter vissa dotterbolag i konkurs.
Oscar Properties försätter vissa dotterbolag i konkurs. Bild: Istock/Oscar Properties

Oscar Properties försätter vissa dotterbolag i konkurs

Bolag Oscar Properties Holding har låtit vissa fastighetsägande dotterbolag försättas i konkurs, det meddelar bolag i ett pressmeddelande.
Publicerad den 27 Juni 2024

Beslut om att försätta de fastighetsägande dotterbolagen i konkurs gäller bolagen som äger fastigheterna Midgård 12, Midgård 14 och Njord 6,7 samt Vågboden 1. Fastigheterna är belägna i Köping och har ett bokfört fastighetsvärde på 81,9 miljoner kronor vid senaste årsskifte. Den finansiella situationen för dessa dotterbolag har sedan en tid varit pressad och säkerställda fastighetslån har varit höga i förhållande till de bud som inkommit i ett forcerat avvecklingsskede.

Utöver de fastighetsägande bolagen ovan har även dotterbolag utan fastighetsägande försatts i konkurs under juni. I dessa fall har det prekära läget ofta uppkommit efter att fastigheten pantrealiserats och sålts ut ur dotterbolaget utan att alla skulder kunnat regleras med försäljningslikviden.

Koncernen Oscar Properties utgjordes av cirka 180 bolag vid senaste årsskifte. Bolagets arbete med rekonstruktion genom att avveckla skulder och säkra tillgångar fortsätter under ledning av advokat Lars Söderqvist vid Wesslau Söderqvist Advokatbyrå KB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige