Image

Ombildningarna i ytterstaden fortsätter

Stockholm Allmännyttans hyresgäster i ytterstaden kommer också i fortsättningen ha möjlighet att ombilda sina lägenheter till bostadsrätter. Det beslutade koncernstyrelsen för Stockholms Stadshus AB i går.
Publicerad den 27 Januari 2011

- Människor i olika skeenden i livet har olika önskemål och ställer därmed olika krav på sitt boende. Det är därför positivt för stadens ytterstadsområden att vi tillåter friköp i de områden där hyresrätterna är dominerande och att vi därmed kan få ett mer varierat utbud av boendeformer, säger Joakim Larsson (M), borgarråd med ansvar för de kommunala bostadsbolagen.

De nya direktiven innebär att det ombildningsstopp som infördes för innerstaden och delar av närförort 2008 nu utvidgas till att omfatta alla närförorter från och med den i juli 2011.

- I en situation där bostadskön ökat med över 100 000 personer de senaste åren och bristen på bostäder blir allt större, då är det mycket märkligt att besluta att allmännyttans högsta prioritet inte är att bygga – utan att sälja, säger oppositionsborgarrådet Carin Jämtin (S)

- Jag vill sätta ett stopp för ombildningarna. Stockholm behöver fler bostäder, inte färre hyresrätter.





Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige