Image

Olle Ehrlén tar ordförandeuppdrag

Karriär NCC:s förre koncernchef Olle Ehrlén har valts till ny ordförande i Samhällsbyggnadssektorns Etiska råd. Han efterträder Åsa Söderström Jerring.
Publicerad den 3 Februari 2012
Olle Ehrlén. Bild: NCC. Bild: NCC
Olle Ehrlén. Bild: NCC.

- Vår uppgift i Samhällsbyggnadssektorns Etiska råd är att öka medvetenheten och starta en diskussion om de etiska frågorna. Vi vill skapa en samsyn i hela byggsektorn och påverka attityder – det ser jag fram emot, säger Olle Ehrlén.

Under sina sammanlagt 38 år inom NCC och som ordförande i Sveriges Byggindustrier har frågor om etik och moral ofta stått på dagordningen.

- De etiska frågorna i näringslivet får allt större utrymme i media och i de seriösa företagen. Det är nu angelägnare än någonsin att fortsätta med det förebyggande arbete som pågår inom sektorn, säger Olle Ehrlén.

FAKTA/
Föreningen Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd är stiftad av Byggherrarna, Byggmaterialindustrierna, Elektriska Installatörsorganisationen EIO, Kyl- och Värmepumpföretagen, STD Svensk Teknik och Design, Sveriges Byggindustrier, Svensk Ventilation OCH VVS Företagen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY