Image

Offentliga Hus köper i Göteborg

Transaktioner Offentliga Hus köper en samhällsfastighet i Frölunda av Alaska Fastigheter.
Publicerad den 1 December 2016
Offentliga Hus köper i Frölunda. Bild: Panreal
Offentliga Hus köper i Frölunda.

Fastigheten ligger i nära anslutning till Frölunda Torg. Fastigheten bebyggdes ursprungligen 1991 och har en uthyrbar area om cirka 3 000 kvadratmeter, jämte parkeringsgarage.

Hyresgästerna Göteborgs Stad och Stadsdelsförvaltningen Askim-Frölunda-Högsbo hyr 80 procent av den totala arean. Resterande hyrs av den privata vårdcentralen Allemanshälsan Aleroz.

Panreal har varit rådgivare i affären, som har gjorts upp off market. På den legala sidan har Glimstedt och Vinge biträtt köparen respektive säljaren.

– Vi är mycket glada och tacksamma att vi har givits möjligheten att utöka vårt bestånd i Göteborg genom detta förvärv – en högkvalitativ fastighet med ett strategiskt läge och stabila hyresgäster, vilket ligger helt i linje med vår strategi, säger Fredrik Klerfelt, vd för Offentliga Hus.

Försäljningen sker genom bolagsöverlåtelse och Offentliga Hus tillträdde fastigheten den 30 november.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Offentliga Hus på Branschguiden

Offentliga Hus äger, förvaltar och utvecklar samhällsfastigheter med det allmänna som fortsatt hyresgäst. Vi avlastar kommuner och landsting i rollen som fastighetsägare så att de fullt ut kan fokusera på sin huvuduppgift – att leverera en välfärd i världsklass.

För Offentliga Hus är fastighetsägande inte bara en fråga om att köpa och sälja fastigheter – det är ett långsiktigt verktyg för att göra Sveriges kommuner mer attraktiva. Och det är ett ansvar vi tar på största allvar. Det betyder att vi arbetar i tät dialog med kommunen, är en lyhörd samarbetspartne...

Läs mer om Offentliga Hus på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Han är K-Fastigheters nya chefsrekrytering

Bolag Expansiva bolaget förstärker – plockar in på chefsposition.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY