Image

Offentliga Hus köper i Göteborg

Transaktioner Offentliga Hus köper en samhällsfastighet i Frölunda av Alaska Fastigheter.
Publicerad den 1 December 2016
Offentliga Hus köper i Frölunda. Bild: Panreal
Offentliga Hus köper i Frölunda.

Fastigheten ligger i nära anslutning till Frölunda Torg. Fastigheten bebyggdes ursprungligen 1991 och har en uthyrbar area om cirka 3 000 kvadratmeter, jämte parkeringsgarage.

Hyresgästerna Göteborgs Stad och Stadsdelsförvaltningen Askim-Frölunda-Högsbo hyr 80 procent av den totala arean. Resterande hyrs av den privata vårdcentralen Allemanshälsan Aleroz.

Panreal har varit rådgivare i affären, som har gjorts upp off market. På den legala sidan har Glimstedt och Vinge biträtt köparen respektive säljaren.

– Vi är mycket glada och tacksamma att vi har givits möjligheten att utöka vårt bestånd i Göteborg genom detta förvärv – en högkvalitativ fastighet med ett strategiskt läge och stabila hyresgäster, vilket ligger helt i linje med vår strategi, säger Fredrik Klerfelt, vd för Offentliga Hus.

Försäljningen sker genom bolagsöverlåtelse och Offentliga Hus tillträdde fastigheten den 30 november.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige