Image
Castellum förvärvar kontorsfastighet i Solna Strand från Humlegården för cirka 950 miljoner kronor.
Castellum förvärvar kontorsfastighet i Solna Strand från Humlegården för cirka 950 miljoner kronor. Bild: Gustav Kaiser

... Och förvärvar kontor från Humlegården

Transaktioner Castellum förvärvar kontorsfastigheten Aprikosen 3 från Humlegården för cirka 950 miljoner kronor och tar därmed ett kliv in i ett av Solnas mest etablerade kontorsområden.
Publicerad den 2 Juli 2021

– Det känns klockrent för oss att ta plats i Solna Strand som är ett väletablerat kontorskluster med goda kommunikationer och med närhet till bra service. Fastigheten har en bra hyresgästbas och ger oss utvecklingsmöjligheter samt är ett naturligt steg i vår ambition att växa ytterligare i Solna, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum AB.

Solna Strand är en delmarknad belägen mellan Sundbyberg och Huvudsta utmed Bällstaviken. Man når området enkelt oavsett transportsätt och det tar endast cirka tio minuter in till Stockholm City med tunnelbana. Det är ett väletablerat kontorskluster som kommer fortsatta att utvecklas som kontorsmarknad.
– Läget med närhet till både tunnelbana och större trafikleder är en av många kvaliteter, konstaterar Martin Bjöörn, vd för Castellum Region Stockholm-Norr. Det nya förvärvet stärker vår position i Stockholm och vårt produkterbjudande i delmarknaden Solna.

Aprikosen 3 byggdes 1972 och består av en hög- respektive lågdel. Fastigheten består av flexibla ytor i god standard och är certifierad enligt BREEAM In-Use "Very Good". De fem största hyresgästerna står för cirka 38 procent av hyresvärdet.

Affären i korthet:
Castellum förvärvar fastighetsägande bolaget till kontorsfastigheten Aprikosen 3 av Humlegården Holding III AB
Förvärvspris: cirka 950 miljoner kronor inklusive omkostnader
Tillträde: 1 september 2021
Uthyrbar area: 21 573 kvadratmeter
Årligt hyresvärde: cirka 56 miljoner kronor
Större hyresgäst: Fenix Outdoor AB
Ekonomisk uthyrningsgrad: 92 procent
Genomsnittlig kontraktsduration (år): cirka 2,4

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige