Image

Nytt museum byggs i Östersund

Bygg/Arkitektur Nationalmuseum och Jamtli planerar en gemensam museibyggnad, Nationalmuseum Norr. Det nya museet kommer att byggas inom Jamtlis museiområde i Östersund och WSP har fått uppdraget att vara generalkonsult för byggnationen.
Publicerad den 19 Februari 2016

Nationalmuseum i Stockholm är Sveriges största konst- och designmuseum och Jamtli är ett av landets största regionala museer. Tillsammans skapar de en gemensam museibyggnad inom Jamtlis museiområde i Östersund.

Som generalkonsult ska WSP tillhandahålla och samordna hela den projekterande konsultgruppen.

– Vi är jätteglada och stolta att få utföra detta projekt som är prestigefyllt både för oss som företag men också för Östersund som ort. Därför är det särskilt roligt att samtliga konsultdiscipliner på kontoret i Östersund inklusive projekteringsledningen, kommer att involveras i arbetet. Och med hjälp av våra kollegor på WSPs övriga norrlandskontor tillhandahåller vi alla projekterande delar, säger Magnus Jonsson, projekteringsledare för uppdraget.

Invigning av Nationalmuseum Norr sker under våren 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige