Image

Nya förslaget för att lösa Stockholms bostadsbrist – gräv ner Centralbron

Stockholm Moderaterna lägger tillsammans med övriga allianspartier i Stockholm fram ett förslag att gräva ner Centralbron. Något som ska möjliggöra ytor för nya bostäder längs Klara strand.
Publicerad den 7 April 2017

Moderaterna i Stockholm, tillsammans med övriga allianspartier, har lagt ett utredningsuppdrag till stadens förvaltningar om att gräva ned Centralbron.

Förslag avser bland annat att 57 000 kvadratmeter saluhall, kontor, hotell och handel längs med Vasagatan, under spårområdet och längs med Klara sjö. Samt möjligheter att skapa 10 000 kvadratmeter yta för bostäder längs med Klara sjö.

– Ett av de tydligaste exemplen på modernismens ideologiska betongbrutalism är Centralbron. Betong och motorväg dominerar där istället för Stockholms vattenlinje som skulle kunna framträda. Att gräva ned Centralbron är tillsammans med vårt förslag om en ny stadsdel med 10 000 bostäder på Loudden ett exempel på hur vi bygger ett hållbart Stockholm för framtiden. Vårt förslag innebär att ytor för nya bostäder längs Klara Strand frigörs och att Riddarholmskanalen åter kan öppnas upp, säger oppositionsborgarrådet i Stockholms stad Joakim Larsson (M).

– I dag har vi tillsammans med övriga allianspartier lagt ett uppdrag till tjänstemännen i de centrala nämnderna om att genomföra en förstudie kring förutsättningar, kostnader, intäktsmöjligheter och stadsmiljöförbättringar med att lägga den del av Centralbron som hanterar biltrafiken i tunnel. Det är ett styrkebesked att vi har en gemensam allianslinje i denna fråga. Då finns rätt politiska förutsättning att ge området utmed vattnet vid Tegelbacken tillbaka till stockholmarna när Alliansen vinner valet 2018, avslutar oppositionsborgarrådet i Stockholm Joakim Larsson (M).

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige