Image

Ny vd för Kungsleden klar

Karriär Biljana Pehrsson har utsetts till ny vd för Kungsleden. Hon har sedan 2011 varit ledamot i bolagets styrelse.
Publicerad den 28 Maj 2013
Biljana Pehrsson Bild: Kungsleden
Biljana Pehrsson

Hon kommer närmast från East Capital Private Equity AB där hon är vice vd och chef för fastighetsverksamheten.

Biljana Pehrsson har varit verksam i 20 år på fastighetsmarknaderna i Sverige, Norden och Europa där hon har arbetat med fastighetsutveckling, investeringar, portföljuppbyggnad och förvaltning i olika chefspositioner samt på styrelsenivå.

- Det krävs ett gediget fastighets- och investeringskunnande för att implementera den nya strategin som styrelsen beslutat om där fastighetsförvaltning, förädling och långsiktig portföljuppbyggnad utgör viktiga delar. Biljana har lång erfarenhet som ledare och ett stort fastighetskunnande vilket borgar för att hon på ett mycket bra sätt kan leda bolaget framåt och skapa aktieägarvärde, säger Kungsledens styrelseordförande Göran Larsson.

Som styrelseledamot har Biljana Pehrsson goda kunskaper om Kungsleden där hon varit en drivande kraft i arbetet med den nya strategin för bolaget. Förutom styrelseuppdraget i Kungsleden är hon även styrelseledamot i fastighetsutvecklingsbolaget Vasallen.
Biljana Pehrsson är utbildad civilingenjör från KTH.

- Det känns väldigt roligt och spännande att ta över rollen som vd för Kungsleden. Som styrelseledamot i Kungsleden känner jag bolaget väl och ser som ny vd stora möjligheter i att leda och utveckla bolaget utifrån den plattform som nu är lagd, säger Biljana Pehrsson.

Biljana Pehrsson tillträder som vd för Kungsleden den 1 september 2013.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige