Image

Bryngelson lämnar - här är Kungsledens nya styrelse

Karriär Kungsledens styrelseordförande Håkan Bryngelson och ledamot Magnus Meyer har meddelat valberedningen att de inte står till förfogande för omval. Här är Kungsledens nya styrelse.
Publicerad den 22 Februari 2013
Håkan Bryngelson. Bild: David Schmidt.
Håkan Bryngelson. Magnus Meyer. Bild: Tengbom.
Magnus Meyer.

Kungsledens valberedning föreslår att årsstämman 2013 väljer Göran Larsson, Magnus Fernqvist och Peter Gustafson till nya styrelseledamöter.

Valberedningen föreslår därutöver omval av de nuvarande ledamöterna Joachim Gahm, Lars Holmgren, Biljana Pehrsson, Kia Orback Pettersson och Charlotta Wikström.

Göran Larsson föreslås bli styrelsens ordförande.

Göran Larsson är styrelseordförande i Bertegruppen, Danir, Hestrahandsken, Hestravikens Värdshus och Studentlitteratur.

Han var under åren 1989-2002 styrelseledamot, vice verkställande direktör och ställföreträdande verkställande direktör i Östgöta Enskilda Bank samt under åren 1983-1987 vice verkställande direktör i Gota Bank. Han har tidigare varit styrelseledamot i bland annat Klövern, Realia och Wihlborgs Fastigheter. Göran Larsson är fil pol mag.

Magnus Fernqvist är verkställande direktör och ägare av Magne Group samt styrelseledamot i bland annat Adlon Hotell, Trollhättan Property Investors och HF Omsorgsfastigheter. Han har tidigare varit bland annat fastighetschef inom Consolidatorgruppen. Magnus Fernqvist är jur kand.

Peter Gustafson är verkställande direktör och ägare av Green Capital Partners. Han har tidigare bland annat varit direktör på HSH Nordbank AG och chef för fastighetsrelaterad corporate finance i Nordic Region, partner i Arthur Andersen/Deloitte och chef för fastighetsrelaterad corporate finance i Nordic Region samt chef för affärsutveckling i norden på Catella. Peter Gustafson är civilekonom.

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige