Image
Henrik Bauer, ny transaktionschef på Fabege.
Henrik Bauer, ny transaktionschef på Fabege. Bild: Fabege

Ny transaktionschef till Fabege

Karriär Henrik Bauer har anställts som transaktionschef på Fabege. Han kommer närmast från en roll som Investment Manager på NCC Property Development och har tidigare arbetat på Newsec och JLL.
Publicerad den 22 Mars 2022

Henrik blir strategiskt och operativt ansvarig för avdelningen transaktion, värdering och analys inom affärsutvecklingsteamet på Fabege med målet att identifiera affärsmöjligheter i marknaden, som i sin tur leder till att vi både realiserar värden och skapar möjlighet för fortsatt tillväxt.
– Henrik har en lång och gedigen erfarenhet av liknande verksamhet. Hans prestigelösa och affärsorienterade personlighet kommer att passa mycket bra på Fabege och göra stor nytta, kommenterar Johan Zachrisson, affärsutvecklingschef på Fabege.

Henrik Bauer kommer in i en tid där det blir extra viktigt att följa och förstå utvecklingen av affärsklimatet i form av räntor, tillgång till finansiering, avkastningskrav, marknadshyror och kostnadsutvecklingen inom energi och entreprenad, samt att kunna förutse vilka lägen, produkter och tjänster som kommer att efterfrågas på hyresmarknaden. Ett av hans uppdrag på Fabege kommer därför bli att utveckla avdelningen till ett ännu tydligare kunskapscentrum för marknadsdata inom bolaget.
– Fabege har alltid varit öppna för nya möjligheter, både inom det ägda beståndet och byggrättsportföljen såväl som i nya lägen och marknader. Med det befintliga teamets erfarenhet och kunskap och Henriks driv och affärsförmåga kommer vi att kunna agera snabbt och smart för att identifiera, utvärdera och förverkliga nya affärer, kommenterar Johan Zachrisson, affärsutvecklingschef på Fabege.

Henrik Bauer tillträder sin nya roll i juni 2022.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige