Image

Ny regiondirektör till Akademiska Hus i Uppsala

Karriär David Carlsson har utsetts till ny regiondirektör för Akademiska Hus i Uppsala. Den nya tjänsten innebär att han nu leder två regioner, då han sedan tidigare även är regiondirektör för Akademiska Hus i region Norr. Carlsson efterträder Hans Antonsson som går i pension vid årsskiftet.
Publicerad den 21 Mars 2013
David Carlsson. Bild: Akademiska Hus.
David Carlsson. Kerstin Lindberg Göransson. Bild: Akademiska Hus
Kerstin Lindberg Göransson.

David Carlsson har arbetat inom Akademiska Hus sedan 2003 i en rad olika ledande befattningar. Han var under flera år en av nyckelpersonerna i den omfattande utvecklingen av Campus Ultuna i Uppsala, där ett nytt och hållbart campusområde för SLU växer fram. Sedan våren 2011 ansvarar han för Akademiska Hus Region Norr och nu tar han alltså även över den ledande befattningen inom Akademiska Hus Region Uppsala.

– David Carlssons tidigare erfarenhet av att driva campusutvecklingen i Uppsala gör honom väl insatt i hyresgästernas önskemål och behov. I sin nya roll säkrar han också att expertkompetenserna i region Uppsala och Norr kommer kunderna tillgodo, säger Kerstin Lindberg Göransson, vd för Akademiska Hus.

Under de närmaste åren planerar Akademiska Hus att satsa över 5 miljarder kronor i region Uppsala för att möta efterfrågan på forsknings- och utbildningslokaler. Ett av de större projekten är den fortsatta utvecklingen av Blåsenhusområdet, där en ny förvaltningsbyggnad för Uppsala universitet planeras. Ytterligare ett projekt är Skandionkliniken som blir Nordens första klinik för cancerbehandling med protoner.

– Det känns otroligt inspirerande att återigen få vara med och tillsammans med våra hyresgäster i region Uppsala skapa nya miljöer för utbildning, forskning och innovation där möten och samarbeten kan uppstå. Att vara ansvarig för två regioner anser jag enbart kan ha positiva synergieffekter och det är en utmaning jag med glädje antar, säger David Carlsson.

David Carlsson tillträder tjänsten den 1 september och kommer att vara placerad i både Umeå och Uppsala. Han blir fortsatt direkt underställd vd och ingår i Akademiska Hus företagsledning.

David Carlsson efterträder Hans Antonsson, som går i pension vid årsskiftet.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige