Image

Ny nordisk finansieringsrådgivare bildad

Bolag The Situs Companies, ett globalt konsultbolag inom fastighetsrådgivning, har skapat ett joint venture-bolag tillsammans med HSH Nordbank AG och Helios AMC, med syftet att erbjuda extern förvaltning av låneportföljer och fastighetsrådgivning i Norden.
Publicerad den 27 Juni 2011

Deutsche Bank, som är delägare i Helios AMC, kommer också använda bolagets tjänster relaterade till fastighetsfinansiering i det nordiska området.

Situs Nordic Services har sitt kontor i Köpenhamn och har fått mandatet att förvalta HSH Nordbank AGs portfölj av nordiska fastighetskrediter. Portföljen, som är en del av HSH Nordbanks ”restructuring unit” och icke-strategiska verksamhet, förväntas avvecklas inom de närmaste åren. Som en direkt konsekvens av det nya joint venture-bolaget kommer HSH Nordbank AG under 2011 att kunna stänga sin filial i Köpenhamn.

Dessutom kommer Situs Nordic Services att erbjuda förmedling av nya fastighetskrediter, due diligence, underwriting samt förvaltning av lån.

HSH Nordbanks fastighetsteam, under ledning av Peter Lilja och Peter Wallqvist, har haft en avgörande betydelse för det nya joint venture-bolaget.

- Teamet skapar en värdefull kontinuitet för HSH Nordbank samtidigt som Situs Nordic Services drar fördel av teamets omfattande erfarenhet och lokala nätverk, säger senior director Hugo Raworth, som är ansvarig för Situs involvering i det nya joint venture-bolaget.

- Jag glädjer mig att vi lyckats behålla det nordiska erkänt starka fastighetsteam inom det nya bolaget. Vi kommer forsätta vara en aktiv spelare på den nordiska fastighetsmarknaden, nu i samarbete med två globala och erkänt professionella aktörer, säger Peter Lilja, nordic services director på Situs.

Situs Nordic Services säger sig bli först i Norden med att kunna erbjuda fullservice-rådgivning inom lånefinansiering, låneadminstration samt fastighetsrådgivning. Bolaget kommer bestå av medarbetare med omfattande fastighets- och finansieringskompetens som överförs från HSH Nordbank AG:s fastighetsavdelning i Köpenhamn i nära samarbete med Situs och Helios globala nätverk.

- Att bli den första full-service lånefinansieringsrådgivaren i Norden är en spännande möjlighet för oss. I takt med att marknaden förbättras hoppas vi kunna erbjuda banker och andra finansiella institutioner förvaltning av låneportföljer samt rådgivning vid nya finansieringar, säger Raworth.

FAKTA/Situs
The Situs Companies är en ledande leverantör av finansieringslösningar av kommersiella fastigheter till de globala finansmarknaderna. Sedan 1985 har kunder dragit nytta av Situs kunskap och erfarenhet inom området. Bolaget erbjuder fastghetsrådgivning, förvaltning av låneportföljer, asset management, outsourcing-lösningar samt maklartjänster. The Situs Companies är ett privat aktiebolag med huvudkontor i Houston, Texas med kontor i USA och Europa.

Situs erbjuder rådgivning till ledande banker, institutioner, private equity-bolag, byggbolag och regeringar inom tjänster såsom lånefinansierings- och fastighetsrådgivning, förvaltning av lån samt tjänster relaterade till avveckling av lån. Sedan 2004 har Situs haft rådgivningsmandat för fastighetsfinansieringar till ett värde av 40 miljarder euro, motsvarande 360 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige